S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

Ukázka JEDLÉHO OBRÁZKU na vašem dortu:

 

NOVINKY

arr3Zahájili jsme tisk VELKÝCH FORMÁTŮ- Obdélníkový formát A3(29x42cm) - kruh o průměru 29cm - kruh o průměru 26cm - kruh o průměru... arr3QR kód - platební údajeNovinka se táký zvoleného způsobu platby: bankovním převodem. Od 26.7.20 jsou platební údaje... arr3Zasílání slevového kódu         Děkujeme, že nám zasíláte do naší fotogalerie obrázky Vašich nádherných dortů. Jako odměnu... arr3Slevový systém1) Výše slevy je stanovena podle celkové ceny nakoupeného zboží za poslední čtvrtletí. Do celkové... arr3Nejčastěji tištěné obrázkyNejčastěji tištěné obrázky...

KONTAKTY

Jan Stareček
Brigádnická 601/6A
Praha 8
tel: 602305898
info(a)fotonadort.cz


Rozdíly mezi JEDLÝM PAPÍREM, FONDÁNOVÝM LISTEM a DECORLISTEM

A. Z hlediska ostrosti – kvality vytištěného obrázku

Jestliže bychom měli sestavit pořadí podle ostrosti obrázku, pak by bylo pořadí následující:

1) Fondánový list a Decorlist,

2) Jedlý papír Klasik. 

 B. Rozdíly ve způsobu aplikace na dort

  1. Jedlý papír Klasik

    Nejprve naneste na rubovou stranu obrázku lžičku decorgelu a nožem ho rozetřete. Pak přiložte jedlé foto na dort a potřete ho decorgelem z vrchní strany. Vytvoření tenké vrstvy decorgelem docílíte alespoň částečnou impregnaci proti vodě. Fotografie nesmí v žádném případě přijít do styku s vodou. Proto dbejte na to, abyste například ovoce neumisťovali přímo na fotografii.

  1. Fondánový list

    V případě, že připravujete kruhový dort, bude nutné nejprve vytištěný obrázek vystřihnout (potištěný fondánový list lze snadno stříhat). Vystřižení požadovaného tvaru doporučujeme provádět ještě před odstraněním folie, protože fondánový list lépe drží tvar a nekroutí se.

Pak odstraňte průhlednou fólii pod cukrovou vrstvou. V případě, že odstranění folie je obtížné, vložte fondánový list na několik sekund (max.30) do mrazničky.

Tvarování - modelování provádíme po zahřátí nad 25°C

 SUCHÝ POVRCH DORTU: Pokud je povrch dortu suchý, poprašte jej mírně vodou rozprašovačem (nebo namočenou houbičkou) a poté umístěte potištěný list.

 KRÉMOVÝ POVRCH: U krémových povrchů vlhčení neprovádíme, fondánový list prostě jenom přiložíme.

 ČOKOLÁDOVÝ POVRCH: Obrázek vytištěný na fondánovém listu přikládáme ještě před ztuhnutím čokolády a to v momentě, kdy je čokoláda ještě lepkavá na dotyk.

 ŠLEHAČKOVÝ POVRCH: Pokládání jedlé fotografie se nedoporučuje. Fondánový list se rozpustí.

     3. Decorlist plus

Vyjměte obrázek z transportního uzavřeného igelitového zip sáčku (obrázek v sáčku je chráněn proti vysychání a tvrdnutí). Po vyjmutí ze sáčku odstraňte ze spodní části ochrannou folii. K aplikaci fotografie na dort decorgel nepotřebujete a nepoužívejte ho. Decorgel je totiž určen pro jedlý papír. Pokud budete dort v lednici uchovávat delší dobu (přes noc), aplikujte fotografii až ráno - před jeho předáním.

 Poznámka: Některé e-Shopy naopak pro rozjasnění obrázku použití decorgelu doporučují. Je to však zbytečné – obrázek vytištěný na decorlistu je kvalitní a nepotřebuje dále vylepšovat. V některých případech, kdy je obrázek pokládán na dort, který ještě není úplně odpočinutý a dokonce je ještě teplý může dojít uvnitř dortu k reakcím při kterých je uvolňován vzduch a ten může nadzvedávat položený decorlist (na obrázku vzniknou puchýřky). V případě, že jste docorgel na obrázek nenanášeli, je oprava snadná: puchýřek propíchněte špendlíkem a rukou nadzvednuté místu vyhlaďte. V případě, že jste decorgel na povrch obrázku nanesli, vyhlazení puchýřku rukou není možné, jelikož decorgel vytvořil na povrchu obrázku „filmovou vrstvu“ a ručním vyhlazováním by došlo k rozmazání obrázku.

 C. Z hlediska tloušťky materiálu

  1. Jedlý papír Standart – 0,55mm
  2. Decorlist plus – 0,6mm
  3. Fondánový list – 0,8mm

 D. Podle chuti

Pokud bychom seřadili jednotlivé materiály podle nejlepší vůně a chuti, bylo by pořadí následující:

  1. Decorlist plus – voní a chutná po vanilce,
  2. Fondánový list – nasládlé chuti
  3. Jedlý papír Standart – chuť neutrální.

Další informace na téma: jedlý papír, fondánový list a decorlist na Wikipedia.org

Decorgel na Wikipedia.org

 

NGNiY