S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

Ukázka JEDLÉHO OBRÁZKU na vašem dortu:

 

NOVINKY

arr3Snížení ceny dopravného u Balíkovny - 16.7.2021Dne 16.6.2021 jsme snížili cenu dopravného u Balíkovny na 49Kč.... arr3Zrušení způsobu dopravy Balík na poštu16.6.2021 - Z důvodu minimálního zájmu rušíme způsob dopravy Balík na poštu.... arr3Úprava cen - 5.5.2021V návaznosti na zvýšení cen našeho dodavatele materiálů (Německo), jsme nucenu upravit prodejní ceny... arr3Prověrka Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí - 11.3.20215.3.2021 jsme byli (zatím jako jediní v našem oboru) úspěšně prověřeni Státní zemědělskou a... arr3Zahájili jsme tisk VELKÝCH FORMÁTŮ - 1.1.2021- Obdélníkový formát A3(29x42cm) - kruh o průměru 29cm - kruh o průměru 26cm - kruh o průměru... arr3Slevový systém - 1.1.20211) Výše slevy je stanovena podle celkové ceny nakoupeného zboží za poslední čtvrtletí. Do celkové...

KONTAKTY

Jan Stareček
Brigádnická 601/6A
Praha 8
tel: 602305898
info(a)fotonadort.cz


Rozdíly mezi JEDLÝM PAPÍREM, FONDÁNOVÝM LISTEM a DECORLISTEM

A. Z hlediska ostrosti – kvality vytištěného obrázku

Jestliže bychom měli sestavit pořadí podle ostrosti obrázku, pak by bylo pořadí následující:

1) Fondánový list a Decorlist,

2) Jedlý papír Klasik. 

 B. Rozdíly ve způsobu aplikace na dort

  1. Jedlý papír Klasik

    Nejprve naneste na rubovou stranu obrázku lžičku decorgelu a nožem ho rozetřete. Pak přiložte jedlé foto na dort a potřete ho decorgelem z vrchní strany. Vytvoření tenké vrstvy decorgelem docílíte alespoň částečnou impregnaci proti vodě. Fotografie nesmí v žádném případě přijít do styku s vodou. Proto dbejte na to, abyste například ovoce neumisťovali přímo na fotografii.

  1. Fondánový list

    V případě, že připravujete kruhový dort, bude nutné nejprve vytištěný obrázek vystřihnout (potištěný fondánový list lze snadno stříhat). Vystřižení požadovaného tvaru doporučujeme provádět ještě před odstraněním folie, protože fondánový list lépe drží tvar a nekroutí se.

Pak odstraňte průhlednou fólii pod cukrovou vrstvou. V případě, že odstranění folie je obtížné, vložte fondánový list na několik sekund (max.30) do mrazničky.

Tvarování - modelování provádíme po zahřátí nad 25°C

 SUCHÝ POVRCH DORTU: Pokud je povrch dortu suchý, poprašte jej mírně vodou rozprašovačem (nebo namočenou houbičkou) a poté umístěte potištěný list.

 KRÉMOVÝ POVRCH: U krémových povrchů vlhčení neprovádíme, fondánový list prostě jenom přiložíme.

 ČOKOLÁDOVÝ POVRCH: Obrázek vytištěný na fondánovém listu přikládáme ještě před ztuhnutím čokolády a to v momentě, kdy je čokoláda ještě lepkavá na dotyk.

 ŠLEHAČKOVÝ POVRCH: Pokládání jedlé fotografie se nedoporučuje. Fondánový list se rozpustí.

     3. Decorlist plus

Vyjměte obrázek z transportního uzavřeného igelitového zip sáčku (obrázek v sáčku je chráněn proti vysychání a tvrdnutí). Po vyjmutí ze sáčku odstraňte ze spodní části ochrannou folii. K aplikaci fotografie na dort decorgel nepotřebujete a nepoužívejte ho. Decorgel je totiž určen pro jedlý papír. Pokud budete dort v lednici uchovávat delší dobu (přes noc), aplikujte fotografii až ráno - před jeho předáním.

 Poznámka: Některé e-Shopy naopak pro rozjasnění obrázku použití decorgelu doporučují. Je to však zbytečné – obrázek vytištěný na decorlistu je kvalitní a nepotřebuje dále vylepšovat. V některých případech, kdy je obrázek pokládán na dort, který ještě není úplně odpočinutý a dokonce je ještě teplý může dojít uvnitř dortu k reakcím při kterých je uvolňován vzduch a ten může nadzvedávat položený decorlist (na obrázku vzniknou puchýřky). V případě, že jste docorgel na obrázek nenanášeli, je oprava snadná: puchýřek propíchněte špendlíkem a rukou nadzvednuté místu vyhlaďte. V případě, že jste decorgel na povrch obrázku nanesli, vyhlazení puchýřku rukou není možné, jelikož decorgel vytvořil na povrchu obrázku „filmovou vrstvu“ a ručním vyhlazováním by došlo k rozmazání obrázku.

 C. Z hlediska tloušťky materiálu

  1. Jedlý papír Standart – 0,55mm
  2. Decorlist plus – 0,6mm
  3. Fondánový list – 0,8mm

 D. Podle chuti

Pokud bychom seřadili jednotlivé materiály podle nejlepší vůně a chuti, bylo by pořadí následující:

  1. Decorlist plus – voní a chutná po vanilce,
  2. Fondánový list – nasládlé chuti
  3. Jedlý papír Standart – chuť neutrální.

Další informace na téma: jedlý papír, fondánový list a decorlist na Wikipedia.org

Decorgel na Wikipedia.org

 

MGU4ZG