S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Telefon: +420 602305898 - pondělí až čtvrtek 8:00-16:00hod. (pátek zavřeno)    e-mail: info@fotonadort.cz

Rádi Vám poradíme

tel: 602305898 - po až čt 8:00-16:00hod. (pá zavřeno)
info(a)fotonadort.cz


Práce s fondánovým listem

POSTUP vložení potištěného fondánového listu na dort

V případě, že připravujete kruhový dort, bude nutné nejprve vytištěný obrázek vystřihnout (potištěný fondánový list lze snadno stříhat). Vystřižení požadovaného tvaru doporučujeme provádět ještě před odstraněním folie, protože fondánový list lépe drží tvar a nekroutí se.

Pokud si přejete nalepovat vystřižené obrázky po obvodu dortu, nebo provádět "zápichy" vystřižených postaviček, pak doporučujeme vystřižení obrázku provést okamžitě po doručení zásilky. Důvodem je, že fondán je zatím měkký a dobře se vystřihává. Po ztvrdnutí se fondán láme a praská.

Pak odstraňte průhlednou fólii pod cukrovou vrstvou. V případě, že odstranění folie je obtížné, vložte fondánový list na několik sekund (max.30) do mrazničky.

SUCHÝ POVRCH DORTU:

Pokud je povrch dortu suchý, poprašte jej mírně vodou rozprašovačem (nebo namočenou houbičkou) a poté umístěte potištěný list.

KRÉMOVÝ POVRCH:

U krémových povrchů vlhčení neprovádíme, fondánový list prostě jenom přiložíme.

ČOKOLÁDOVÝ POVRCH:

Obrázek vytištěný na fondánovém listu přikládáme ještě před ztuhnutím čokolády a to v momentě, kdy je čokoláda ještě lepkavá na dotyk.

ŠLEHAČKOVÝ POVRCH

Pokládání jedlé fotografie se nedoporučuje. Fondánový list se rozpustí. Fondánový list nepotírejte decorgelem. Nevpije se. Tvarování - modelování provádíme po zahřátí nad 25°C.

NENÍ FONDÁN JAKO FONDÁN

Některé obchody, které tisknou jedlé obrázky, nabízejí pod obchodním názvem „Fondánový list“ jeho levnější náhražku. Tato „náhražka“ má tloušťku pouze 0,6mm, kdežto klasický fondánový list, který používáme my, má tloušťku 0,8mm.

SKLADOVÁNÍ

Vytištěný fondánový list je dodáván v igelitovém sáčku se zip uzávěrem, v kartonové obálce. Takto jej skladujte při optimální teplotě 15-20°C, vlhkost 40-55% nejdéle 14 dnů. Jestliže jedlý obrázek chcete skladovat déle, můžete jej zamrazit. Do mrazáku jej vložte tak, jak jste jej obdrželi od nás: v uzavřeném igelitovém zip sáčku, ochranné vlnité lepence a kartonové obálce.  Při rozmrazování potištěný fondánový list může být křehký a je nutné k docílení původní měkkosti vyčkat delší dobu.

SLOŽENÍ

Složení: cukr, glukóza, rostlinný olej, xanthan, sorbitol, tragant, methocel, akátová guma, propylenglykol, sorbát vápenatý.

Nutriční hodnoty pro 100g:

Energie: 1587 kj / 379 kcal
Tuk: 2,3 g z
toho nasycené mastné kyseliny: 2,2 g
Sacharidy: 88 g z
toho cukry: 87,2
g vláknina: 0 g
bílkoviny: 0 g
sůl : 0g

Alergeny: fondánové listy neobsahují alergeny.

Nevýhoda fondánového listu: přestože zásilku balíme do „zip sáčku“, dvojité vlnité lepenky a kartonové obálky, může dojít během doručování poštou při teplotě pod bodem mrazu k jeho popraskání.

Fondánové listy nejsou vhodné pro obrázky, u kterých převládá tmavší sytá barva, která může při tisku zapříčinit vznik kazu. V tom případě použijte místo fondánového listu jedlý papír.

 

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MmQ2O