S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

Ukázka JEDLÉHO OBRÁZKU na vašem dortu:

 

NOVINKY

arr3Snížení ceny dopravného u Balíkovny - 16.7.2021Dne 16.6.2021 jsme snížili cenu dopravného u Balíkovny na 49Kč.... arr3Zrušení způsobu dopravy Balík na poštu16.6.2021 - Z důvodu minimálního zájmu rušíme způsob dopravy Balík na poštu.... arr3Úprava cen - 5.5.2021V návaznosti na zvýšení cen našeho dodavatele materiálů (Německo), jsme nucenu upravit prodejní ceny... arr3Prověrka Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí - 11.3.20215.3.2021 jsme byli (zatím jako jediní v našem oboru) úspěšně prověřeni Státní zemědělskou a... arr3Zahájili jsme tisk VELKÝCH FORMÁTŮ - 1.1.2021- Obdélníkový formát A3(29x42cm) - kruh o průměru 29cm - kruh o průměru 26cm - kruh o průměru... arr3Slevový systém - 1.1.20211) Výše slevy je stanovena podle celkové ceny nakoupeného zboží za poslední čtvrtletí. Do celkové...

KONTAKTY

Jan Stareček
Brigádnická 601/6A
Praha 8
tel: 602305898
info(a)fotonadort.cz


Práce s fondánovým listem

POSTUP vložení potištěného fondánového listu na dort

V případě, že připravujete kruhový dort, bude nutné nejprve vytištěný obrázek vystřihnout (potištěný fondánový list lze snadno stříhat). Vystřižení požadovaného tvaru doporučujeme provádět ještě před odstraněním folie, protože fondánový list lépe drží tvar a nekroutí se.

Pak odstraňte průhlednou fólii pod cukrovou vrstvou. V případě, že odstranění folie je obtížné, vložte fondánový list na několik sekund (max.30) do mrazničky.

SUCHÝ POVRCH DORTU:

Pokud je povrch dortu suchý, poprašte jej mírně vodou rozprašovačem (nebo namočenou houbičkou) a poté umístěte potištěný list.

KRÉMOVÝ POVRCH:

U krémových povrchů vlhčení neprovádíme, fondánový list prostě jenom přiložíme.

ČOKOLÁDOVÝ POVRCH:

Obrázek vytištěný na fondánovém listu přikládáme ještě před ztuhnutím čokolády a to v momentě, kdy je čokoláda ještě lepkavá na dotyk.

ŠLEHAČKOVÝ POVRCH

Pokládání jedlé fotografie se nedoporučuje. Fondánový list se rozpustí. Fondánový list nepotírejte decorgelem. Nevpije se. Tvarování - modelování provádíme po zahřátí nad 25°C.

NENÍ FONDÁN JAKO FONDÁN

Některé obchody, které tisknou jedlé obrázky, nabízejí pod obchodním názvem „Fondánový list“ jeho levnější náhražku. Tato „náhražka“ má tloušťku pouze 0,6mm, kdežto klasický fondánový list, který používáme my, má tloušťku 0,8mm.

SKLADOVÁNÍ

Vytištěný fondánový list je dodáván v igelitovém sáčku se zip uzávěrem, v kartonové obálce. Takto jej skladujte při optimální teplotě 15-20°C, vlhkost 40-55% nejdéle 14 dnů. Jestliže jedlý obrázek chcete skladovat déle, můžete jej zamrazit. Do mrazáku jej vložte tak, jak jste jej obdrželi od nás: v uzavřeném igelitovém zip sáčku, ochranné vlnité lepence a kartonové obálce.  Při rozmrazování potištěný fondánový list může být křehký a je nutné k docílení původní měkkosti vyčkat delší dobu.

SLOŽENÍ

Složení: cukr, glukóza, rostlinný olej, xanthan, sorbitol, tragant, methocel, akátová guma, propylenglykol, sorbát vápenatý.

Nutriční hodnoty pro 100g:

Energie: 1587 kj / 379 kcal
Tuk: 2,3 g z
toho nasycené mastné kyseliny: 2,2 g
Sacharidy: 88 g z
toho cukry: 87,2
g vláknina: 0 g
bílkoviny: 0 g
sůl : 0g

Alergeny: fondánové listy neobsahují alergeny.

Nevýhoda fondánového listu: přestože zásilku balíme do „zip sáčku“, dvojité vlnité lepenky a kartonové obálky, může dojít během doručování poštou při teplotě pod bodem mrazu k jeho popraskání.

 

NWZmODU