Úvod » Fondánový list 0,8mm

Tisk fotografie na fondánový (cukrový) list 0,8mm

Tisk Vašich jedlých obrázků je prováděn na listy z fondánové/cukrové hmoty o tloušťce necelého jednoho milimetru. Oproti jedlým papírům fondánové listy téměř neprosvítají, jsou zářivě bílé, hezky voní, mají nasládlou chuť a fotografie mnohem lépe vynikne. Fondánové listy se dají dobře tvarovat, obzvlášť po zahřátí nad 25°C. K jeho aplikaci na dort již nemusíte kupovat decorgel.

Nevýhoda fondánového listu: přestože zásilku balíme do „zip sáčku“, dvojité vlnité lepenky a kartonové obálky, může dojít během doručování poštou při teplotě pod bodem mrazu k jeho popraskání.

Postup vytvoření objednávky     Dodací lhůty     Způsob dopravy a poštovné     Rozdíly mezi jednotlivými materiály

Řadit podle 
Výrobce 

běžná cena 160 Kč

naše cena 153 Kč



běžná cena 110 Kč

naše cena 86 Kč





běžná cena 160 Kč

naše cena 153 Kč



běžná cena 160 Kč

naše cena 146 Kč







běžná cena 150 Kč

naše cena 81 Kč



běžná cena 150 Kč

naše cena 78 Kč


















POSTUP vložení potištěného fondánového listu na dort

V případě, že připravujete kruhový dort, bude nutné nejprve vytištěný obrázek vystřihnout (potištěný fondánový list lze snadno stříhat). Vystřižení požadovaného tvaru doporučujeme provádět ještě před odstraněním folie, protože fondánový list lépe drží tvar a nekroutí se.

Pak odstraňte průhlednou fólii pod cukrovou vrstvou. V případě, že odstranění folie je obtížné, vložte fondánový list na několik sekund (max.30) do mrazničky.

SUCHÝ POVRCH DORTU:

Pokud je povrch dortu suchý, poprašte jej mírně vodou rozprašovačem (nebo namočenou houbičkou) a poté umístěte potištěný list.

KRÉMOVÝ POVRCH:

U krémových povrchů vlhčení neprovádíme, fondánový list prostě jenom přiložíme.

ČOKOLÁDOVÝ POVRCH:

Obrázek vytištěný na fondánovém listu přikládáme ještě před ztuhnutím čokolády a to v momentě, kdy je čokoláda ještě lepkavá na dotyk.

ŠLEHAČKOVÝ POVRCH

Pokládání jedlé fotografie se nedoporučuje. Fondánový list se rozpustí. Fondánový list nepotírejte decorgelem. Nevpije se. Tvarování - modelování provádíme po zahřátí nad 25°C

SKLADOVÁNÍ

Vytištěný fondánový list je dodáván v igelitovém sáčku se zip uzávěrem, v kartonové obálce. Takto jej skladujte při optimální teplotě 15-20°C, vlhkost 40-55% nejdéle 6 dní. Jestliže jedlý obrázek chcete skladovat déle, můžete jej zamrazit. Při rozmrazování je potištěný fondánový list křehký a je nutné k docílení původní měkkosti vyčkat delší dobu.

 SLOŽENÍ

cukr, sušený škrobový sirup, zvlhčovadlo: surbitol; voda; hydrogenovaný olej z palmových jader; stabilizátor; xanthanová guma; konzervační prostředek: sorbát draselný; stabilizátory: guma z lusku rohovníku; guma, tragakant; zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulózy; monopropylenglykol.

Typy zasílaných souborů

Dokument nebo obrázek nám můžete zaslat v jakémkoliv typu souboru (jpg, jpeg, gif, bmp, png, pdf, doc, docx, xls, xlsx, odt, psd, tis, atd.). Fotografie vybírejte ty, které mají co největší  velikost, aby po vytištění nebyly rozmazané. Pokud si s velikostí nebo rozlišením fotografie nejste jisti, můžete nám ji zaslat k posouzení na mail info@fotonadort.cz. Přitom uveďte, požadovanou velikost. Nejpozději do 24 hodin vám odpovíme. Tuto službu zákazníkům provádíme zdarma.

Jedlý inkoust používáme od firmy DECO Enterprises Ltd (Velká Británie)  a fondánové listy od firmy AB Marketing GmbH (Německo)

Další informace na téma: jedlý papír, fondánový list a decorlist na Wikipedia.org

Jedlý inkoust na Wikipedia.org

Dodací lhůta

Instruktážní videa

YmFmNTYyND