S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Telefon: +420 602305898 - pondělí až čtvrtek 8:00-16:00hod. (pátek zavřeno)    e-mail: info@fotonadort.cz

Rádi Vám poradíme

tel: 602305898 - po až čt 8:00-16:00hod. (pá zavřeno)
info(a)fotonadort.cz


Rozdíly mezi JEDLÝM PAPÍREM a FONDÁNOVÝM LISTEM

A. Z hlediska ostrosti – kvality vytištěného obrázku

Jestliže bychom měli sestavit pořadí podle ostrosti obrázku, pak by bylo pořadí následující:

1) Fondánový list

2) Jedlý papír Klasik. 



B. Rozdíly ve způsobu aplikace na dort

  1. Jedlý papír Klasik

    Nejprve naneste na rubovou stranu obrázku lžičku decorgelu a nožem ho rozetřete. Pak přiložte jedlé foto na dort a potřete ho decorgelem z vrchní strany. Vytvoření tenké vrstvy decorgelem docílíte alespoň částečnou impregnaci proti vodě. Fotografie nesmí v žádném případě přijít do styku s vodou. Proto dbejte na to, abyste například ovoce neumisťovali přímo na fotografii.

  1. Fondánový list

    V případě, že připravujete kruhový dort, bude nutné nejprve vytištěný obrázek vystřihnout (potištěný fondánový list lze snadno stříhat). Vystřižení požadovaného tvaru doporučujeme provádět ještě před odstraněním folie, protože fondánový list lépe drží tvar a nekroutí se.

Pak odstraňte průhlednou fólii pod cukrovou vrstvou. V případě, že odstranění folie je obtížné, vložte fondánový list na několik sekund (max.30) do mrazničky.

Tvarování - modelování provádíme po zahřátí nad 25°C

 SUCHÝ POVRCH DORTU: Pokud je povrch dortu suchý, poprašte jej mírně vodou rozprašovačem (nebo namočenou houbičkou) a poté umístěte potištěný list.

 KRÉMOVÝ POVRCH: U krémových povrchů vlhčení neprovádíme, fondánový list prostě jenom přiložíme.

 ČOKOLÁDOVÝ POVRCH: Obrázek vytištěný na fondánovém listu přikládáme ještě před ztuhnutím čokolády a to v momentě, kdy je čokoláda ještě lepkavá na dotyk.

 ŠLEHAČKOVÝ POVRCH: Pokládání jedlé fotografie se nedoporučuje. Fondánový list se rozpustí.



 C. Z hlediska tloušťky materiálu

  1. Jedlý papír Standart – 0,55mm
  2. Fondánový list – 0,8mm



 D. Podle chuti

Pokud bychom seřadili jednotlivé materiály podle nejlepší vůně a chuti, bylo by pořadí následující:

  1. Fondánový list – nasládlé chuti
  2. Jedlý papír Standart – chuť neutrální.

 

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

Y2FlOD